Reisetips

Paris

Hei, Jeg heter Liv Nordby og vil tipse dere om Paris. Legger ut noen lenker som jeg håper dere vil ha nytte av.

Den første lenken vil dere se er til en turist hovedside og gir masse informasjon om severdigheter i Paris, og praktiske ting som hoteller og restauranter.

Hovedside Paris..

Pariserene har som mål å gjøre Paris tilgjengelig og universell innen 2015. De aller fleste busslinjene er allerede uni-busser, mens for metroen er det og vil det være linje 14 som er aktuell.

Ved å lete og studere kollektivkartet vil dere til høyre finne tilgjengeligsmuligheten på linjene. Klikker dere på de enkelte linjene vil dere få opp den enkelte linjen start til endestopp. Stasjoner markert med gul trekant, er ikke fullt utbygget for av og påkjøring med rullestol.

Kollektivkart..

Toaletter kan være et problem i en storby. Men i Paris er det over 400 toaletter tilpasset rullestolbrukere og de er gratis. Kan kanskje være greit med ekstra toalettpapir i veska forsikkerhets skyld. 

Håper sidene kan være av interesse for dere og god reise til Paris.

Hilsen

Liv Nordby

_______________________________________________________

 

 Valencia - Malaga - Madeira - Nice

  Reisetips fra Piotr Bobrowicz

Hei,  

Sender info om HC-taxi som kan frakte elektriske rullestoler. Jeg brukte dem selv. Jeg anbefaler å oppgi mål på el-rullestol ved kontakt med taxiselskap. I Malaga hadde de litt mindre bil.

HC-taxi:

Valencia..

Malaga.. Ny side kommer

Madeira..

Nice..