TRENING HJELPER

Fysisk aktivitet og trening er viktig for personer med MS og kan forsinke utvikling av funksjonssvikt, og kan også bidra til å redusere tilstivning (spastisitet) i muskulaturen. Jevnlig fysisk aktivitet har også vist seg  å ha positiv effekt på depresjon og kognitive symptomer.

Fatigue er en av de vanligste plager med MS, og mange opplever det som det verste symptomet med sykdommen. Seksjonsoverlege Elisabeth Gulowsen Celius ved Nevrologisk avdeling, Ullevål US, oppfordrer alle som er plaget med fatigue til fysisk aktivitet. Det er dokumentert at regelmessig fysisk aktivitet hjelper mot fatigue.

Prøv å bevege deg litt hver dag - alt er bedre enn ingenting.

Flere Fysikalske Institutt har tilbud om gruppetrening, og fysioterapeuten utarbeider individuelt tilpasset treningsprogram for deg. Du bør kanskje trene 2 - 3 ganger i uken hos fysioterapeut, men det er avhengig av den fysiske formen. Det er viktig at treningen er lystbetont og at det legges inn korte hvilepauser. Tilpass aktivitetsnivået ditt etter dagsformen. På en dårlig dag bør du kanskje ikke trene i det hele tatt, men bare gå ut å trekke litt frisk luft.

For å trene hos fysioterapeut må du ha henvisning fra fastlege eller manuellterapeut. Trening hos fysioterapeut med driftsavtale dekkes i sin helhet av HELFO og det er ingen egenandel.

Trening og fysisk aktivitet øker mestring og livskvalitet.

 

 

Styrke og balansetrening.

Trening tilpasset oss med MS med egen kropp som motstand.

.

Onsdager kl 17.00 er det trening for personer med MS.

Treningen er på Puls Bjerke Treningssenter rett ved siden av inngangen til Bjerke travbane. Det er gode parkeringsmuligheter og god bussforbindelse til Bjerke. Bussrute 25,31,32,33,301. 

 

Trening på Høgskolen i Oslo

Trening for personer med MS.

Hver onsdag kl. 11.30 - 12.30 er det trening på Høgskolen i Oslo. Treningen ledes av instruktører fra fysioterapiutdanningen på skolen. Adressen er: Pilestredet 44, Elisabeth Lampes hus. Egenandel kr. 200,- per semester (hvert halvår). Registrereing og betaling direkte til skolen. Følg med i Nyhetsbrevet/Nettsiden.