01.02.2013

Reiser fra Oslo til fjern og nær - for opplevelser og selvhjelp

Aktiviteter og turer kan være en god støtte og den beste hjelp til selvhjelp. Det er også bevist at opphold i varmere strøk har en svært god effekt for personer med MS-diagnose. Oslo MS-forening er en aktiv forening som  hvert år arrangerer turer for våre medlemmer. Turene går til spennende steder i både inn- og utland. Vi arrangerer også utflukter i vår egen by og omegn. Sykepleier og fysioterapeut vil være tilstede på vår årlige lange helsereise. På helsereisene prioriteres deltagere som ikke har vært med før.

Turene gir deg en enestående anledning til å utvide sosialt nettverk, få økt overskudd og ikke minst, nye fantastiske opplevelser. 

Er du interessert? Kontakt oss for mer informasjon.

Helsereiser

Svært mange med MS har hatt meget god erfaring med opphold og behandling i varmere strøk. Selv om en helsereise ikke fjerner diagnosen, vil du under oppholdet få behandling og trening i tillegg til at sosialt samvær og hygge selvfølgelig er en kilde til selvhjelp som gir deg økt overskudd, energi og livsglede. MS-foreningen arrangerer årlig helsereiser.

To uker i september 2012 var vi på helsereise i Albir i Spania. Både sykepleier og fysioterapeut var tilgjengelig. Været var nydelig og fantastiske opplevelser stod på rekke og rad. 

Har du ikke deltatt på helsereise tidligere? Bli med neste gang i 2013! Det er begrenset med plasser, men vi prioriterer deg som tidligere ikke har deltatt. 

Norgesturer

Vårt langstrakte land tilbyr en lang rekke naturopplevelser du vanskelig vil finne andre steder. 

I september 2012 arrangerte vi en weekendtur til idylliske Skinnarbu høyfjellshotell. Skinnarbu ligger ikke langt fra Gaustatoppen, i hjertet av syd-Norge, der øst-, vest,- og sørlandet møtes. Fjellets fantastiske natur åpenbarte seg rett utenfor hotelldøren. På Skinnarbu tilbrakte vi en opplevelsesrik weekend i naturskjønne omgivelser. 

Tidligere arrangerte turer er blant annet tur til Lofoten og dagstur til Magnor og Charlottenberg i 2011. Seminarcruise til København og mestringstur til Grimsdalshytta i Rondane i 2010 og tur til Island og seminarcruise til Kiel i 2009.

Turer i 2013

I 2013 planlegger vi spennende reiser til blant annet :

* Sommercruise til København i mai /juni 2013

* Dagstur  med buss til Charlottenberg og Magnor: 25. november 2013

* Mestrings helsereise 5. oktober 2013 til Albir Spania.

Alle turer arrangert av Oslo MS-forening annonseres både i Nyhetsbrevet og på medlemsmøtene.

Velkommen!

Trenger du økonomisk støtte?

Personer med MS er fremdeles ikke inkludert i ordningen om statlig støtte til behandlingsreiser til utlandet, selv om det har vært oppe til høring på Stortinget.

Som medlem av Oslo MS-forening kan du likevel søke økonomisk selvhjelp, eller støtte, fra selvhjelpsforeningen. Du må begrunne hva du søker midler til og dokumentere din økonomi. Det er viktig at du legger ved ligningsattest.

Søknaden må sendes via Oslo MS-forening. Søknadsskjema får du ved å henvende deg til sekretariatet på e-post eller tlf: 23054555.