Mestringstur til Venabu

5. september - 7. september 2015

 

Turen til Venabu ble en innholdsrik og flott helg med strålende vær og hyggelig gruppe. Hotellet er et tradisjonsrikt norsk fjellhotell med god atmosfære, hygge, hjelpsomhet, hjemmelaget mat og nydelig beliggenhet.

Området innbyr til aktivitet uansett funksjonsevne, noe som ble satt stor pris på.

 

Vi var 23 stk. som reiste fra Bussterminalen i Oslo opp mot Venabygdsfjellet fredag 5. september.

Første stopp på turen var Prøysenhuset hvor vi spiste deilig suppe, og de som hadde vegetarkost nøt den. Deretter tittet vi oss litt rundt i bygget.

Vi trakk så ned til Prøysenstua hvor vi skulle ha en ca. 30 min fortelling om hans liv. Rullestolene kom ikke inn der, så vi tok det hele på tunet utenfor og alle koste seg i sola med god historie, sang og dikt.

Ankom hotellet ca. kl. 17.00 hvor alle sjekket inn før vi møttes til nok et foredrag. Denne gang "På sykkel fra Venabu til India" . Et foredrag som ble satt stor pris på, og som virkelig ble en snakkis gjennom helgen.

Derfra bar det rett til middagsbuffet som hadde alt man kunne ønske seg. Rikholdig bord med mye grønnsaker i alle varianter, samt bra med vegetarmat. Alt hjemmelaget.

Lørdag etter en rikholdig frokost dro de aller fleste med bussen ned mot Atna. Noen valgte å bli igjen for å kjøre Permobilene  sine på fjellveiene. Vi andre dro over fjellet og ned til Sjokoladeloven, hvor vi lot oss friste. Populært sted med hjemmelaget sjokolade med råstoffer fra naturen omkring.

Et stopp på Sohlberg Plassen ble det også, hvor alle fikk tatt " selfis" med Rondane i bakgrunnen. Så kom en utfordring som vi tok på trak arm. Øverdalssetra sto på programmet og ligger ca. en km rett opp fra hovedveien, Ingen svarte der da jeg ringte, men sjåføren tok sjansen på å kjøre opp. Vi snakker om smal og svingete vei og mange satt med hjertet i halsen.

Vel fremme, så vi både geiter og sætre, men alt var stengt. Veien var så smal at det var umulig for sjåføren å snu, så han måtte rygge samme svingete og trange veien ned. Noen gikk og andre satt i bussen. Alt gikk bra og vi kjørte tilbake til hotellet og lunsj.

Etter lunsj var det egentid som mange benyttet til å gå og kjøre turer.

Kveldens middag var like bra som gårsdagens. De fleste satt en god stund i  "baren" etter middag.

Søndag var det god frokost, før vi hadde noen timer til å sjekke ut og gå/trille turer. Avreise kl. 12.30 og rett hjem til byen.

Det er bare å håpe på og glede seg til nye turer.

Turglad hlsen fra Helene.