Vi jobber for deg

Ring Oss: 230 54 555

Reiser, Turer og Tips 

Oslo MS-Forening er en aktiv forening som hvert år arrangerer turer og reiser for våre medlemmer. Turer kan være god støtte og hjelp til selvhjelp. Turene går til spennende steder i både inn-og utland. Det er bevist at opphold i varmere strøk har god effekt for personer med MS, så en gang i året reiser vi til Syden. Vi arrangerer også utflukter i vår egen by og omegn.

Turene gir deg en enestående anledning til å bli kjent med andre og til å utvide ditt sosiale nettverk, få økt overskudd og ikke minst, nye opplevelser.

København - Kiel


Cruiset er i mai/juni til København eller Kiel.Vi reiser lørdag ettermiddag og er tilbake mandag morgen. Det blir museumsbesøk avhengig av interessen hos deltagerne.

Weekendtur

Venabu Fjellhotell


Venabu Fjellhotell ligger i et åpent og innbydende fjellområde sør i Rondane. Hotellet er et tradisjonsrikt norsk fjellhotell med god atmosfære, hygge, hjelpsomhet, hjemmelaget mat og nydelig beliggenhet. Området innbyr til aktivitet uansett funksjonsevne.

Vi reiser fra Bussterminalen i Oslo opp mot Venabygdsfjellet. Første stopp på turen er Prøysenhuset hvor vi får en lett lunsj, og en fortelling om Prøysens liv.


Lørdag er det busstur til Sjokoladeloven, et populært sted med hjemmelaget sjokolade av råstoffer fra naturen omkring. Noen velger å bli igjen ved hotellet, for å kjøre Permobilene på fjellveiene.

Søndag er det egentid etter frokost, før vi sjekker ut og reiser hjem til byen.

Dagstur

Charlottenberg og Magnor


November er tid for dagstur, og det er blitt tradisjon med førjulstur til Charlottenberg og Magnor.

I Charlottenberg det shopping til svenske-priser. Kjøpesenteret har flere kafeer hvor vi kan sitte ned og ta en pust i bakken.

På veien tilbake stopper vi i Magnor hvor vi får en omvisning på Magnor Glassverk. Her blir det anledning til å handle, før vi spiser en enkel lunsj på De 4-årstider som ligger like ved glassverket.

Reisetips

Paris

Hei, Jeg heter Liv Nordby og vil tipse dere om Paris. Legger ut noen lenker som jeg håper dere vil ha nytte av.


Den første lenken vil dere se er til en turist hovedside og gir masse informasjon om severdigheter i Paris, og praktiske ting som hoteller og restauranter.

Hovedside Paris.

Pariserene har som mål å gjøre Paris tilgjengelig og universell innen 2015. De aller fleste busslinjene er allerede uni-busser, mens for metroen er det og vil det være linje 14 som er aktuell.

Ved å lete og studere kollektivkartet vil dere til høyre finne tilgjengeligsmuligheten på linjene. Klikker dere på de enkelte linjene vil dere få opp den enkelte linjen start til endestopp. Stasjoner markert med gul trekant, er ikke fullt utbygget for av og påkjøring med rullestol.

Kollektivkart..

Toaletter kan være et problem i en storby. Men i Paris er det over 400 toaletter tilpasset rullestolbrukere og de er gratis. Kan kanskje være greit med ekstra toalettpapir i veska for sikkerhets skyld.

Håper sidene kan være av interesse for dere og god reise til Paris.

Hilsen

Liv Nordby

Reisetips - Valencia - Malaga - Madeira - Nice


Reisetips fra Piotr Bobrowicz

Hei,

Sender info om HC-taxi som kan frakte elektriske rullestoler. Jeg brukte dem selv. Jeg anbefaler å oppgi mål på el-rullestol ved kontakt med taxiselskap. I Malaga hadde de litt mindre bil.

HC-taxi:

Valencia


Malaga.. Ny side kommer 


Madeira


Nice

Hjemmeside opprettet av